ΛΑΪΚΗ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ:  ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΑΓΙΚΗ

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τα Ε1 και Ε2 τμήματα 2015-16, αποτελεί συνέχεια του προγράμματος  " ΛΑΪΚΗ -ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ: ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΗ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΑΓΙΚΗ"  που υλοποιήθηκε την προηγούμενη χρονιά. Σκοπός των προγραμμάτων αυτών είναι να χρησιμοποιηθεί ο υπολογιστής δημιουργικά απο τα παιδιά και να λειτουργήσει σαν εργαλείο γνωριμίας τους με τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος επιπλέον είναι:

  1. Η γνωριμία των παιδιών με την Ελληνική Λαϊκή ζωγραφική, την αξία της, τους ζωγράφους που την αντιπροσωπεύουν και την προσφορά τους στην εξέλιξη της Νεοελληνικής ζωγραφικής.
  2. Η δημιουργία έργων ψηφιακών, με έμπνευση τις διάφορες αυτές μορφές και τη χρήση ειδικού προγράμματος επεξεργασίας εικόνας και συγκεκριμένα του pixlr.
  3. Έμμεσος στόχος αλλά εξίσου σημαντικός, η επαφή των παιδιών με την ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και η κατανόηση απο μέρους τους, του πόσο πρέπει να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα όπως φωτογραφίες και video. Είναι πολύ ριψοκίνδυνο κάποιοι να έχουν δεδομένα μας που μπορούν να τα επεξεργαστούν και να μας εκθέσουν, πράγμα και το οποίο έγινε απόλυτα κατανοητό με την εμπειρία που απόκτησαν.

Λαμπροπούλου Αναστασία, εκπαιδευτικός ΤΠΕ, υπεύθυνη του προγράμματος

Ακολουθεί έκθεση των έργων

 

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΖΩΓΡΑΦΟ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΠΩΠ