Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης χρονιάς που υλοποιείται απο τη ΣΤ΄ τάξη ονομάζεται: Λαϊκή ψηφιακή τέχνη μια σχέση μαγική- Ερωτόκριτος και βασίζεται στο ομόνυμο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου. Είναι stop motion animation όπου με τη χρήση κινούμενης τυπογραφίας και τρισδιάστατου σκηνικού με κούκλες (όλα φτιαγμένα απο τους μαθητές) περιγράφεται η ιστορία και δραματοποιείται η σκηνή του αποχωρισμού. Ακολουθεί η παρουσίαση των σταδίων κατασκευής του σκηνικού και γενικά της διαδικασίας.
Πίνακας ο οποίος ήταν η έμπνευση μας, είναι το ομώνυμο έργο του Θεόφιλου, σπουδαίου λαϊκού μας ζωγράφου. Πρόκειται για ένα όμορφο πάντρεμα της λαϊκής μας παράδοσης και λογοτεχνίας με την νέα τεχνολογία. Για τους τίτλους αρχής και τέλους του έργου, ζωγραφίσαμε σε χαρτόνι με ακρυλικά χρώματα προσπαθώντας να δημιουργήσουμε κάποια ενδιαφέροντα εφέ.
Για την δημιουργία του σκηνικού χρησιμοποιήσαμε ανακυκλώσιμα υλικά όπως κουτιά από γάλα, εφημερίδες, περιοδικά, μπουκάλια. Επίσης ακρυλικά χρώματα, σύρματα και χαρτοταινία ήταν απαραίτητα για να πάρουν την τελική τους μορφή τα κτήρια και τα δέντρα που υπάρχουν. Πινέλα χρώματα και κόλες μπήκαν όλα σε δράση για την τελική μορφή του χώρου στον οποίο κινήθηκε μια web camera, όπου με το αντίστοιχο πρόγραμμά της έγιναν οι λήψεις των φωτογραφιών.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κατασκευάσαμε τις κούκλες που πρωταγωνιστούν μόνοι μας, τον Ερωτόκριτο, την Αρετούσα κι ένα παγώνι, το οποίο εμφανίζεται τακτικά στα έργα λαϊκής τέχνης και ειδικά στη ζωγραφική του Θεόφιλου. Οι κούκλες έχουν σκελετό από σύρμα ώστε να μπορούν να κινούνται όσο το δυνατό πιο πειστικά αλλά και να περιστρέφουν το κεφάλι.